Raseinių rajonas ar savivaldybė?

Anksčiau toje vietoje, Raseinių miestas, ant kalvos, kur dabar stovi bažnyčia, augęs ąžuolas, po juo ruseno amžinoji ugnis. Laikui bėganr kalvą pavadino Rusene. Toje vietoje tekėjo upelis Raseika, tai pradėta vadinti Raseine. Po keik laiko ir Raseiniai prilipo.

Raseinių rajonas – vakarinėje Lietuvos dalyje. Ne tik Raseinių rajone rajono gyventojai vadinasi gyvenantys savivaldybėje. Savivaldybė – tai žodžio rajonas pakeitimas kitu. Bet savivaldybė turi ir kitą reikšmę – savivaldybės pastatas. gyventojai gyvena savivaldybėje. Kai kurie rajonai vadina tiesiog savivaldybė. Elektrėnų savivaldybėje gyvena jos gyventojai.

Rajone beveik nelikę kaimų. Nei kaimų pavadinimų. nors galėtų didžiuoti tokiais šventais kaimais kaip Dievogala, Sargeliai, Aukštuoliai, Darataičiai, Liepynai, Didvėjis. Gražiausiais kelio ženklais pažymėtos gatvės. kodėl rajono valdžia nenori kaimų pavadinimų? Pasirodo, kad kai nebus pavadinimų, nebus žmonių, nebus įrašyti į žemėlapį. Kai neliks pažymėti, greičiau išnyks. Tada bus galima statyti vėjo elektrines, lengviau parduoti, greičiau išarti ar kitaip naudoti žmonių turtą. Kodėl rajono valdžia, meras, taryba negerbia savo gyventojų? Rajone liko tik du miestai, Raseiniai ir Ariogala. Viduklė jau ne miestas. Naikinama miestai, 597 kaimai beveik visi be užrašu, be kaimo ženklų. Rajono teritorija ar savivaldybė?, kuri priklauso prie dalies Rytų Žemaitijos plynaukštės ir dalis Nemuno žemupio. Kryžkalnis, 167 m virš jūros lygio, yra aukščiausia vieta, kur teka Dubysa, 30 m virš jūros lygio – žemiausia.
Dubysa – didžiai pagerbta ir didžiausia upė. Nemakščių apylinkėje, Paežerio kaime yra vienintelis rajone 2 ha dydžio ežeras.
Raseinių miete du upeliai: Raseika, Rasupis ir Prabauda.

Parašė straipsnių: 95

Parašykite komentarą

Susiję įrašai

Įrašykite ieškomą raktažodį ir paspauskite "Enter", kad pradėti ieškoti. Paspauskite "ESC", kad uždaryti paiešką.

Grįžti į Viršų