Aliejai

Šalto spaudimo, nerafinuoti. Odai, plaukams, kūnui, maistui, kaukėms, skilinėjančioms lūpoms

Paskaninti omletus, troškinius, salotas, raugintus kopūstus, užtepėles, mėsą, sriubą, sriubas, įvairius patiekalus. Šalto spaudimo, nerafinuoti. Odai, plaukams, kūnui, maistui, kaukėms, skilinėjančioms lūpoms. Paskaninti omletus, troškinius, salotas, raugintus kopūstus, užtepėles, mėsą, sriubą, sriubas, įvairius patiekalus. Riebalai aprūpina organizmą sočiosiomis ir nesočiosiomis riebalų rūgštimis, kurios padeda pasisavinti vitaminus (A, D, E, K), ląstelių membranų sintezei, gamina energiją. Aliejuose yra daug nesočiųjų riebalų rūgščių. Sočiųjų riebalų rūgščių yra tik kokoso riešutų aliejuje. Mononesočiųjų ir polinesočiųjų – omega 3 riebalų rūgščių turi linų sėmenų, moliūgų, graikinių riešutų, kanapių sėklų, ispaninių šalavijų aliejai. Omega 6 riebalų rūgščių turi saulėgrąžų, aguonų, žemės riešutų, vynuogių kauliukų aliejus. Jos vykdo smegenų regeneraciją, gamina audinių hormonus, reguliuoja kraujospūdį, kraujo takumą, imuninės sistemos veiklą, padeda formuotis ląstelės membranoms, užtikrina nervų laidumą, sintetina mediatorius.

Įrašykite ieškomą raktažodį ir paspauskite "Enter", kad pradėti ieškoti. Paspauskite "ESC", kad uždaryti paiešką.

Grįžti į Viršų