6.0019.00

Linų sėmenų aliejus

Virškinimo, odos, širdies, medžiagų apykaitos, nervų sistemai gerinti. Omega 3, varis, molibdenas, magnis, fosforas, vitaminas A, E, K, B1.

Pirkti Dabar!
Kategorija: Žyma:

Aprašymas

Odai, plaukams, kūnui, kaukėms, skilinėjančioms lūpoms. Kepiniams, salotoms, padažams. Paskaninti omletus, troškinius, salotas, raugintus kopūstus, užtepėles, mėsą, sriubą, sriubas, įvairius patiekalus.

Virškinimo, odos, širdies, medžiagų apykaitos, nervų sistemai gerinti. Omega 3, varis, molibdenas, magnis, fosforas, vitaminas A, E, K, B1.

Skatina ląstelių atsinaujinimą, smegenų veiklą. Vitaminai E, A, K. Linolo rūgštis reguliuoja cholesterolio kiekį. Gerina kraujagysles, 1 šaukštelis aliejaus kasdien apsaugo organizmą nuo aukšto kraujospūdžio stresinėse situacijose, gydo diabetą, lėtina prostatos vėžį. Tokoferolių (E), linolo 55–64%, oleino 12–22%, linoleno omega 3, 10–16%, palmitino 95–8% ir pantoteno rūgšties (B), baltymų 11-16%, riebalų 42–62%, angliavandenių 15–23%. Vitaminai A, B1, B2, B3, C, E kelios rūšys, cinko, kalio, magnio, fosforo, sieros, geležies, kalcio.

Riebalai aprūpina organizmą sočiosiomis ir nesočiosiomis riebalų rūgštimis, kurios padeda pasisavinti vitaminus (A, D, E, K), ląstelių membranų sintezei, gamina energiją. Aliejuose yra daug nesočiųjų riebalų rūgščių. Sočiųjų riebalų rūgščių yra tik kokoso riešutų aliejuje. Mononesočiųjų ir polinesočiųjų – omega 3 riebalų rūgščių turi linų sėmenų, moliūgų, graikinių riešutų, kanapių sėklų aliejai. Omega 6 riebalų rūgščių turi saulėgrąžų, aguonų, žemės riešutų, vynuogių kauliukų aliejus. Jos vykdo smegenų regeneraciją, gamina audinių hormonus, reguliuoja kraujospūdį, kraujo takumą, imuninės sistemos veiklą, padeda formuotis ląstelės membranoms, užtikrina nervų laidumą, sintetina mediatorius. Aliejai gydo hemorojų, turintiems užkietėjusius vidurius patartina kiekvieną dieną gerti po 3 šaukštus.

Receptai

  1. Garšvas, dilgėles, nuplikyti ar palaikyti kelias minutes verdančiame vandenyje. Valgyti užpylus vienu ar keliais aliejais, paskaninti baltu sūriu.
  2. Saulėgrąžų, žemės riešutų aliejuje kepti išvirtus įvairius koldūnus.
  3. Nugarinės paruošimas. Prieš kepant nugarinės kepsnius patartina kelias minutes palaikyti mėsą aliejuje. Apvolioti išplaktame kiaušinyje ir sėklų ar riešutų miltuose.
  4. Garnyras: pomidorai, agurkai, paprika arba žali ar rauginti kopūstai, pagardinti vienu ar keliais aliejais: baltojo ar juodojo sezamo, kanapių, linų, moliūgų, migdolų, lazdynų, graikinių, kedrų riešutų. Agurkų, pomidorų, paprikos salotos, užpiltos aliejumi ar aliejais, tinka prie makaronų.
  5. Vaisių salotos. Supjaustyti vaisius: bananus, obuolius, apelsinus, mango, kivi, vynuoges ir kt. Užpilti vienu ar keliais aliejais.

Laikyti tamsoje. Saugoti nuo tiesioginių saulės spindulių.

Uždarytas galioja 18 mėn. Atidarytas 8 mėn.

https://daivaseskauskaite.lt       dr. Daiva Šeškauskaitė        T.+37069945718

Atsiliepimai

Atsiliepimų dar nėra.

Būkite pirmas aprašęs “Linų sėmenų aliejus”

Susiję įrašai

Įrašykite ieškomą raktažodį ir paspauskite "Enter", kad pradėti ieškoti. Paspauskite "ESC", kad uždaryti paiešką.

Grįžti į Viršų