9.9018.00

Lazdynų riešutų aliejus

Palaiko širdies, kraujotakos ir imuninės sistemos veiklą. Nėščioms, išsiplėtusioms venoms, lytiniam bei protiniam aktyvumui kelti. E, B vitaminų, mineralų.

https://daivaseskauskaite.lt/                       Dr. Daiva Šeškauskaitė      Skalsa                                                 T.+37069945718

Pirkti Dabar!
Kategorija: Žyma:

Aprašymas

Lazdynų riešutų aliejus

Corylus avellana

Palaiko širdies, kraujotakos ir imuninės sistemos veiklą. Nėščioms, išsiplėtusioms venoms, lytiniam bei protiniam aktyvumui kelti. E, B vitaminų, mineralų.

Lazdynų riešutų aliejuje gausu oleino rūgšties – riebalų rūgšties, kuri padeda drėkinti odą. Lazdynų riešutų aliejus pasižymi drėkinamosiomis savybėmis, nes jame gausu vitamino E ir riebalų rūgščių. Vitaminas E padeda išlaikyti odą švelnią ir elastingą. Lazdynų riešutų aliejus tinka kepti jame maistą. Tinka vietoj sviesto naudoti kepiniams. Lazdynų riešutų aliejus suteikia sodraus skonio salotų padažams, makaronams, ant grotelių keptai mėsai ir ypač žuviai. Lazdyno riešutai (Corylus avellana L.) laikomi puikiu priešuždegiminiu ir hipolipideminiu maistu, nes yra antras pagal turtingumą mononesočiųjų riebalų rūgščių šaltinis tarp riešutų, juose gausu vitaminų, mineralų ir fenolinių junginių. Lazdynų riešutų aliejuje (HO) gausu MUFA (mononesočiosios riebalų rūgštys monounsaturated fatty acids) ir antioksidantų (vitamino E, fitosterolio, vitamino B6 ir kt.). Lazdynų riešutų turtinga mityba gali sumažinti mažo tankio lipoproteinų cholesterolio (MTL-C) aterogeninį polinkį.

Hazelnut oil

Hazelnut oil is rich in oleic acid, a fatty acid that helps moisturise the skin. Hazelnut oil has moisturising properties because it is rich in vitamin E and fatty acids. Vitamin E helps to keep the skin soft and supple. Hazelnut oil is suitable for cooking with. It is suitable for use in baked goods instead of butter. Hazelnut oil adds a rich flavour to salad dressings, pasta, grilled meat and especially fish. Hazelnuts (Corylus avellana L.) are considered to be an excellent anti-inflammatory and hypolipidemic food as they are the second richest source of monounsaturated fatty acids amongst nuts, and are rich in vitamins, minerals and phenolic compounds. Hazelnut oil (HO) is rich in MUFA (monounsaturated fatty acids) and antioxidants (vitamin E, phytosterols, vitamin B6, etc.). A diet rich in hazelnuts may reduce the atherogenic tendency of low-density lipoprotein cholesterol (LDL-C).

Haselnussöl

Haselnussöl ist reich an Ölsäure, einer Fettsäure, die die Haut mit Feuchtigkeit versorgt. Haselnussöl hat feuchtigkeitsspendende Eigenschaften, da es reich an Vitamin E und Fettsäuren ist. Vitamin E trägt dazu bei, dass die Haut weich und geschmeidig bleibt. Haselnussöl ist zum Kochen geeignet. Es eignet sich zur Verwendung in Backwaren anstelle von Butter. Haselnussöl verleiht Salatdressings, Nudeln, gegrilltem Fleisch und vor allem Fisch einen reichen Geschmack. Haselnüsse (Corylus avellana L.) gelten als hervorragendes entzündungshemmendes und hypolipidämisches Lebensmittel, da sie unter den Nüssen die zweitreichste Quelle einfach ungesättigter Fettsäuren sind und reich an Vitaminen, Mineralien und phenolischen Verbindungen. Haselnussöl (HO) ist reich an MUFA (einfach ungesättigten Fettsäuren) und Antioxidantien (Vitamin E, Phytosterole, Vitamin B6 usw.). Eine Ernährung, die reich an Haselnüssen ist, kann die atherogene Tendenz des Low-Density-Lipoprotein-Cholesterins (LDL-C) verringern.

Receptai

  1. Garšvas, dilgėles, nuplikyti ar palaikyti kelias minutes verdančiame vandenyje. Valgyti užpylus vienu ar keliais aliejais, paskaninti baltu sūriu.
  2. Saulėgrąžų, žemės riešutų aliejuje kepti išvirtus įvairius koldūnus.
  3. Nugarinės paruošimas. Prieš kepant nugarinės kepsnius patartina kelias minutes palaikyti mėsą aliejuje. Apvolioti išplaktame kiaušinyje ir sėklų ar riešutų miltuose.
  4. Garnyras: pomidorai, agurkai, paprika arba žali ar rauginti kopūstai, pagardinti vienu ar keliais aliejais: baltojo ar juodojo sezamo, kanapių, linų, moliūgų, migdolų, lazdynų, graikinių, kedrų riešutų. Agurkų, pomidorų, paprikos salotos, užpiltos aliejumi ar aliejais, tinka prie makaronų.
  5. Vaisių salotos. Supjaustyti vaisius: bananus, obuolius, apelsinus, mango, kivi, vynuoges ir kt. Užpilti vienu ar keliais aliejais.

Laikyti tamsoje. Saugoti nuo tiesioginių saulės spindulių. Gerti ryte. Uždaryta galioja 18 mėn. Atidarytas 8 mėn.

Preparations

Scald the nettles or nettles in boiling water for a few minutes. Eat with one or more oils, seasoned with white cheese.
Fry various dumplings cooked in sunflower or peanut oil.
Preparation of the loin. It is advisable to leave the meat in the oil for a few minutes before cooking the sirloin steaks. Roll in beaten egg and seed or nut flour.
Garnish with tomatoes, cucumbers, peppers or green or sauerkraut, seasoned with one or more of the following oils: white or black sesame, hemp, flax, pumpkin, almond, hazelnut, walnut, pine nut. Cucumber, tomato, paprika salad dressed with oil or oils, suitable for pasta.
Fruit salad. Sliced fruit: bananas, apples, oranges, mangoes, kiwis, grapes, etc. Dress with one or more oils.

Store in the dark. Keep out of direct sunlight. Drink in the morning. Sealed for 18 months. Opened for 8 months.

 

Rezepte

Die Brennnesseln einige Minuten lang in kochendem Wasser verbrühen. Mit einem oder mehreren Ölen, gewürzt mit Weißkäse, verzehren.
Verschiedene Knödel in Sonnenblumen- oder Erdnussöl braten.
Vorbereitung der Lende. Es ist ratsam, das Fleisch vor dem Braten der Lendensteaks einige Minuten im Öl liegen zu lassen. In verquirltem Ei und Samen- oder Nussmehl wälzen.
Mit Tomaten, Gurken, Paprika, grünem oder Sauerkraut garnieren und mit einem oder mehreren der folgenden Öle würzen: weißer oder schwarzer Sesam, Hanf, Flachs, Kürbis, Mandel, Haselnuss, Walnuss, Pinienkern. Gurken-, Tomaten- und Paprikasalat mit Öl oder Ölen angemacht, geeignet für Nudeln.
Obstsalat. In Scheiben geschnittenes Obst: Bananen, Äpfel, Orangen, Mangos, Kiwis, Weintrauben usw. Mit einem oder mehreren Ölen anmachen.

Im Dunkeln aufbewahren. Vor direkter Sonneneinstrahlung schützen. Trinken Sie am Morgen. Versiegelt für 18 Monate. Geöffnet seit 8 Monaten.

https://daivaseskauskaite.lt                               Dr. Daiva Šeškauskaitė      Skalsa                                                        T.+37069945718

Atsiliepimai

Atsiliepimų dar nėra.

Būkite pirmas aprašęs “Lazdynų riešutų aliejus”

Susiję įrašai

Įrašykite ieškomą raktažodį ir paspauskite "Enter", kad pradėti ieškoti. Paspauskite "ESC", kad uždaryti paiešką.

Grįžti į Viršų