Aprašymas
Kanapių aliejus labai vertingas dėl sudėtyje esančių vitaminų A, B1, B2, B3, B6, C, D, ir E, kalcio, magnio, kalio, geležies, cinko ir kitų mikroelementų. Tai vienintelis augalas, sudėtyje turintis D vitamino, būtino kalio absorbcijai. Gerina virškinimą, stiprina imuninę sistemą, ramina, nuo skausmo, prieš vėžį, reumatą, uždegimus. Tinka troškinimui, garinimui
Kanapių aliejus labai vertingas dėl sudėtyje esančių vitaminų A, B1, B2, B3, B6, C, D, ir E, kalcio, magnio, kalio, geležies, cinko ir kitų mikroelementų. Tai vienintelis augalas, sudėtyje turintis D vitamino, būtino kalio absorbcijai. Kanapių aliejus vertinamas dėl riebiųjų rūgščių organizmui ir odai: Omega-3, Omega-6 ir Omega-9. Kanapių aliejuje gausu amino rūgščių ir proteino.
Kinijoje Gushi kultūros 2700 senumo kapavietėse rado kanapių žiedų psichoaktyvių medžiagų. Kinijoje kanapės naudojamos prieš reumatą, maliariją, kaip raminanti, nuo skausmo, ausų, gimdyvei gerinanti priemonė. Europoje rastos kanapės 5500 metų senumo. Gerina virškinimą, stiprina imuninę sistemą, ramina, nuo skausmo. Omega 3, Omega 6, Omega 9. Vitaminų A, D, E, K, mineralų.
Kanapių lapų arbata pasižyminčio antidepresinėmis, priešvėžinėmis, antioksidantinėmis, priešuždegiminėmis savybėmis. Vartojimas: užvirti arba užplikyti, taip pat tinka užvirti piene ir paskaninti medumi. 2017 m. priskaičiuota 183 milijonai naudotojų ir vartotojų.
Atsiliepimai
Atsiliepimų dar nėra.