10.0020.00

Migdolų riešutų aliejus (Prunus dulcis)

 

Migdolų aliejaus (Prunus Dulcis) nauda jūsų odai

Prunus dulcis aliejus – tai nelakus, neputojantis aliejus, išgaunamas iš migdolų sėklų ir naudojamas kaip minkštiklis, padedantis odai išlaikyti drėgmę. Tinka riebią, sausą ir jautrią odą turintiems žmonėms.

Laikyti tamsoje. Saugoti nuo tiesioginių saulės spindulių. Maistinius aliejus, pavyzdžiui, graikinių riešutų aliejų ir migdolų aliejų, reikia laikyti vėsiai, kad nesugestų. Tačiau bet kokį aliejų laikydami šaldytuve ilgiau išlaikysite šviežią. Aliejus gali sukietėti, bet ištraukite jį iš šaldytuvo prieš pat gamindami maistą, ir jis išnyks.

Uždarytas galioja 18 mėn. Atidarytas 8 mėn.

https://daivaseskauskaite.lt       dr. Daiva Šeškauskaitė        T.+37069945718

 

Pirkti Dabar!

Aprašymas

Migdolų aliejaus (Prunus Dulcis)

Maistui, odai, kūnui, plaukams, kaukėms, skilinėjančioms lūpoms

Kepiniams, salotoms, padažams. Paskaninti omletus, salotas, troškinius, blynus, raugintus kopūstus, užtepėles, mėsą, sriubą, žuvį, įvairius patiekalus.

Migdolų aliejaus (Prunus Dulcis) nauda jūsų odai

Prunus dulcis aliejus – tai nelakus, neputojantis aliejus, išgaunamas iš migdolų sėklų ir naudojamas kaip minkštiklis, padedantis odai išlaikyti drėgmę. Tinka riebią, sausą ir jautrią odą turintiems žmonėms. Turintieji riebią odą gali naudoti 2-3 lašus migdolų aliejaus ir juo tepti odą kartą per savaitę. Sausai odai kelis lašus migdolų aliejaus įmasažuoti į odą 2-3 kartus per savaitę.
Geriausias aliejus kovai su raukšlėmis argano aliejus. Tačiau migdolų aliejus padeda sušvelninti veido raukšles ir pasižymi švelnia tekstūra, suteikiančia odai aksominį švelnumą.
Senėjimą stabdantis receptas su migdolų aliejumi
Drungnu vandeniu švelniai nuvalykite veidą, kad pašalintumėte makiažą ir nešvarumus.
Užtepkite aliejaus ant veido, švelniai masažuodami pirštais. Po 10 minučių nuvalykite drėgnu rankšluosčiu arba palikite įsigerti į odą.
Migdolų aliejus gali sustiprinti plaukus ir sumažinti plaukų galiukų skilinėjimą. Jis praturtintas vitaminu E, todėl puikiai tinka ir odai, ir plaukams.

Migdolų aliejaus šalutinis poveikis. Gali būti alerginė reakcija. Reikia pasibandyti prieš naudojimą.

Maistui

Migdolai yra maistinių medžiagų šaltinis. Juose gausu sveikųjų riebalų, skaidulų, fitocheminių medžiagų, vitaminų (A retinolis) imo požymius.
Migdolų aliejuje mažai sočiųjų riebalų ir nėra transriebalų. Migdolų aliejus yra nekomedogeninis, jis ne užkemša porų. Jame daugiausia yra mononesočiųjų riebalų, kurie yra naudingi širdžiai ir gali padėti padidinti DTL arba „gerojo” cholesterolio kiekį.
Migdolų aliejaus įtraukimas į mitybą gali padėti numesti riebalų. Įrodyta, kad dieta, kurioje gausu mononesočiųjų ir polinesočiųjų riebalų, mažina kūno riebalų kiekį ir skatina svorio mažėjimą. Vieno tyrimo metu dieta, kurioje gausu mononesočiųjų riebalų, pagerino nutukusių moterų svorio kritimą ir kūno sudėtį.

Mažina širdies ligų riziką, cholesterolio kiekį, apsaugo arterijų sieneles nuo pažeidimo, stiprina dantis ir kaulus, mažina cukraus kiekį kraujyje, palaiko gerą smegenų funkcionavimą, gerina nervų sistemą, padeda virškinimo sistemai, nuo vidurių užkietėjimo, valo organizmą, reguliuoja svorį, maitina odą. Kalcio 264 mg, magnio 268 mg, kalio 705 mg, fosforo 484 mg, mineralai, sotieji riebalai 31,55 g. Niacinas – 3,385 mg, vitaminas B3 – plečia kraujagysles, mažina kraujospūdį, su kitais fermentais dalyvauja energijos gamybos ir kaupimo procese. Riboflavinas 1,014 mg, vitaminas G, vitaminas B2, (E101) – lengvai įsisavinamas, vandenyje tirpus B grupės vitaminas, būtinas aminorūgščių ir baltymų apykaitai bei gamybai. Vitaminas E – 26,22 mg.

Širdies, kraujotakos, imuninės, virškinimo. nervų sistemos veiklai. Nėščioms, išsiplėtusioms venoms, protiniam, lytiniam aktyvumui kelti, nuo vidurių užkietėjimo, cholesterolio, cukraus kiekio mažinimo kraujyje. Vitaminas E, B6, manganas, magnis, kalcis, varis, geležis, kalis, fosforas, rūgštys: oleino 62-86%, linolo 20-30%, riebalų 90, palmitino 4-9%, stearino 3%, folio. Pašildžius tinka nuo ausų skausmo. Nepatartina sergant inkstų, tulžies ligomis.

Riebalai aprūpina organizmą sočiosiomis ir nesočiosiomis riebalų rūgštimis, kurios padeda pasisavinti vitaminus (A, D, E, K), ląstelių membranų sintezei, gamina energiją. Aliejuose yra daug nesočiųjų riebalų rūgščių. Sočiųjų riebalų rūgščių yra tik kokoso riešutų aliejuje. Mononesočiųjų ir polinesočiųjų – omega 3 riebalų rūgščių turi linų sėmenų, moliūgų, graikinių riešutų, kanapių sėklų aliejai. Omega 6 riebalų rūgščių turi saulėgrąžų, aguonų, žemės riešutų, vynuogių kauliukų aliejus. Jos vykdo smegenų regeneraciją, gamina audinių hormonus, reguliuoja kraujospūdį, kraujo takumą, imuninės sistemos veiklą, padeda formuotis ląstelės membranoms, užtikrina nervų laidumą, sintetina mediatorius. Aliejai gydo hemorojų, turintiems užkietėjusius vidurius patartina kiekvieną dieną gerti po 3 šaukštus.

Receptai

  1. Garšvas, dilgėles, nuplikyti ar palaikyti kelias minutes verdančiame vandenyje. Valgyti užpylus vienu ar keliais aliejais, paskaninti baltu sūriu.
  2. Saulėgrąžų, žemės riešutų aliejuje kepti išvirtus įvairius koldūnus.
  3. Nugarinės paruošimas. Prieš kepant nugarinės kepsnius patartina kelias minutes palaikyti mėsą aliejuje. Apvolioti išplaktame kiaušinyje ir sėklų ar riešutų miltuose.
  4. Garnyras: pomidorai, agurkai, paprika arba žali ar rauginti kopūstai, pagardinti vienu ar keliais aliejais: baltojo ar juodojo sezamo, kanapių, linų, moliūgų, migdolų, lazdynų, graikinių, kedrų riešutų. Agurkų, pomidorų, paprikos salotos, užpiltos aliejumi ar aliejais, tinka prie makaronų.
  5. Vaisių salotos. Supjaustyti vaisius: bananus, obuolius, apelsinus, mango, kivi, vynuoges ir kt. Užpilti vienu ar keliais aliejais.

Laikyti tamsoje. Saugoti nuo tiesioginių saulės spindulių. Maistinius aliejus, pavyzdžiui, graikinių riešutų aliejų ir migdolų aliejų, reikia laikyti vėsiai, kad nesugestų. Tačiau bet kokį aliejų laikydami šaldytuve ilgiau išlaikysite šviežią. Aliejus gali sukietėti, bet ištraukite jį iš šaldytuvo prieš pat gamindami maistą, ir jis išnyks.

Uždarytas galioja 18 mėn. Atidarytas 8 mėn.

https://daivaseskauskaite.lt       dr. Daiva Šeškauskaitė        T.+37069945718

 

Prunus dulcis oil

Almond oil (Prunus Dulcis)
For food, skin, body, hair, masks, chapped lips
For baked goods, salads, sauces. For seasoning omelettes, salads, stews, pancakes, sauerkraut, spreads, meat, soup, fish, various dishes.
Benefits of almond oil (Prunus Dulcis) for your skin.

Prunus dulcis oil is a non-volatile, non-foaming oil extracted from almond seeds and used as an emollient to help skin retain moisture. Suitable for people with oily, dry and sensitive skin. People with oily skin can use 2-3 drops of almond oil and apply it once a week. For dry skin, massage a few drops of almond oil into the skin 2-3 times a week.
The best oil for fighting wrinkles is argan oil. However, almond oil helps to soften facial wrinkles and has a soft texture that leaves the skin velvety smooth.
Anti-ageing recipe with almond oil
Gently cleanse your face with lukewarm water to remove make-up and impurities.
Apply the oil to your face, gently massaging with your fingers. After 10 minutes, wipe off with a damp towel or leave to soak into the skin.
Almond oil can strengthen hair and reduce split ends. It is enriched with vitamin E, making it ideal for both skin and hair.

Side effects of almond oil. Allergic reactions may occur. Should be tested before use.

 

For food

 

Almonds are a source of nutrients. They are rich in healthy fats, fibre, phytochemicals, vitamins (retinol A).
Almond oil is low in saturated fat and contains no trans fats. Almond oil is non-comedogenic and does not clog pores. It contains mainly monounsaturated fats, which are good for the heart and can help to increase HDL or ‘good’ cholesterol.
Including almond oil in the diet can help with fat loss. A diet rich in monounsaturated and polyunsaturated fats has been shown to reduce body fat and promote weight loss. In one study, a diet rich in monounsaturated fats improved weight loss and body composition in obese womenIt reduces the risk of heart disease, lowers cholesterol, protects artery walls from damage, strengthens teeth and bones, lowers blood sugar, supports good brain function, improves the nervous system, helps the digestive system, relieves constipation, cleanses the body, regulates weight and nourishes skin. Calcium 264 mg, magnesium 268 mg, potassium 705 mg, phosphorus 484 mg, minerals, saturated fat 31,55 g. Niacin – 3,385 mg, vitamin B3 – dilates blood vessels, lowers blood pressure, participates with other enzymes in energy production and storage. Riboflavin 1,014 mg, vitamin G, vitamin B2, (E101) – an easily absorbed, water-soluble B vitamin essential for the metabolism and production of amino acids and proteins. Vitamin E – 26,22 mg.

For pregnancy, varicose veins, mental, sexual activity, constipation, cholesterol, blood sugar reduction. Vitamin E, B6, manganese, magnesium, calcium, copper, iron, potassium, phosphorus, acids: oleic 62-86%, linoleic 20-30%, fat 90, palmitic 4-9%, stearic 3%, folate. When warmed, good for earache. Not recommended for kidney and biliary diseases.

Fats provide the body with saturated and unsaturated fatty acids, which help in the absorption of vitamins (A, D, E, K), in the synthesis of cell membranes and in the production of energy. Oils are rich in unsaturated fatty acids. Only coconut oil contains saturated fatty acids. Flaxseed, pumpkin, walnut and hemp seed oils contain monounsaturated and polyunsaturated omega-3 fatty acids. Sunflower, poppy seed, peanut and grape seed oils contain omega 6 fatty acids. They are responsible for brain regeneration, production of tissue hormones, regulation of blood pressure, blood flow, immune system activity, formation of cell membranes, nerve conductivity, synthesis of mediators. The oils treat haemorrhoids and those with constipation are advised to take 3 tablespoons every day.

Recipes

Stinging nettles, scalded or steeped for a few minutes in boiling water. Eat with one or more oils, seasoned with white cheese.
Fry various dumplings cooked in sunflower or peanut oil.
Preparation of the loin. It is advisable to leave the meat in the oil for a few minutes before cooking the sirloin steaks. Roll in beaten egg and seed or nut flour.
Garnish with tomatoes, cucumbers, peppers or green or sauerkraut, seasoned with one or more of the following oils: white or black sesame, hemp, flax, pumpkin, almond, hazelnut, walnut, pine nut. Cucumber, tomato, pepper salad dressed with oil or oils, suitable for pasta.
Fruit salad. Sliced fruit: bananas, apples, oranges, mangoes, kiwis, grapes, etc. Dress with one or more oils.

Store in the dark. Keep out of direct sunlight.

https://daivaseskauskaite.lt       dr. Daiva Šeškauskaitė        T.+37069945718

 

Mandelöl

Für Lebensmittel, Haut, Körper, Haare, Masken, rissige Lippen

Für Backwaren, Salate, Saucen. Zum Würzen von Omeletts, Salaten, Eintöpfen, Pfannkuchen, Sauerkraut, Aufstrichen, Fleisch, Suppe, Fisch, verschiedenen Gerichten.

Vorteile von Mandelöl für Ihre Haut

Prunus dulcis-Öl ist ein nicht flüchtiges, nicht schäumendes Öl, das aus Mandelsamen gewonnen wird und der Haut hilft, Feuchtigkeit zu bewahren. Es eignet sich für Menschen mit fettiger, trockener und empfindlicher Haut. Menschen mit fettiger Haut verwenden 2-3 Tropfen Mandelöl und tragen es einmal pro Woche auf. Bei trockener Haut massieren Sie 2-3 Mal pro Woche ein paar Tropfen Mandelöl in die Haut ein.
Das beste Öl zur Faltenbekämpfung ist Arganöl. Mandelöl hilft jedoch, Gesichtsfalten zu mildern und hat eine weiche Textur, die die Haut samtig weich macht.
Anti-Aging-Rezept mit Mandelöl
Reinigen Sie Ihr Gesicht sanft mit lauwarmem Wasser, um Make-up und Unreinheiten zu entfernen.
Tragen Sie das Öl auf Ihr Gesicht auf und massieren Sie es sanft mit den Fingern ein. Nach 10 Minuten mit einem feuchten Handtuch abwischen oder in die Haut einziehen lassen.
Mandelöl kann das Haar stärken und Spliss reduzieren. Da es mit Vitamin E angereichert ist, eignet es sich sowohl für die Haut als auch für das Haar.
Nebenwirkungen von Mandelöl. Allergische Reaktionen können auftreten. Sollte vor der Verwendung getestet werden.

Für die Ernährung

Mandeln sind eine Quelle von Nährstoffen. Sie sind reich an gesunden Fetten, Ballaststoffen, sekundären Pflanzenstoffen, Vitaminen (Retinol A).
Mandelöl ist arm an gesättigten Fetten und enthält keine Transfette. Mandelöl ist nicht komedogen und verstopft die Poren nicht. Es enthält hauptsächlich einfach ungesättigte Fettsäuren, die gut für das Herz sind und den HDL-Wert (das „gute” Cholesterin) erhöhen können.
Die Aufnahme von Mandelöl in die Ernährung kann beim Fettabbau helfen. Eine Ernährung, die reich an einfach und mehrfach ungesättigten Fettsäuren ist, reduziert nachweislich das Körperfett und fördert die Gewichtsabnahme. In einer Studie zeigte sich, dass eine Ernährung, die reich an einfach ungesättigten Fettsäuren ist, bei übergewichtigen Frauen die Gewichtsabnahme und die Körperzusammensetzung verbessert.
Es reduziert das Risiko von Herzkrankheiten, senkt den Cholesterinspiegel, schützt die Arterienwände vor Schäden, stärkt Zähne und Knochen, senkt den Blutzucker, unterstützt eine gute Gehirnfunktion, verbessert das Nervensystem, hilft dem Verdauungssystem, lindert Verstopfung, reinigt den Körper, reguliert das Gewicht und pflegt die Haut. Kalzium 264 mg, Magnesium 268 mg, Kalium 705 mg, Phosphor 484 mg, Mineralstoffe, gesättigtes Fett 31,55 g. Niacin – 3,385 mg, Vitamin B3 – erweitert die Blutgefäße, senkt den Blutdruck, beteiligt sich mit anderen Enzymen an der Energieproduktion und -speicherung. Riboflavin 1.014 mg, Vitamin G, Vitamin B2, (E101) – ein leicht absorbierbares, wasserlösliches B-Vitamin, das für den Stoffwechsel und die Produktion von Aminosäuren und Proteinen unerlässlich ist. Vitamin E – 26,22 mg.

Für Schwangerschaft, Krampfadern, geistige, sexuelle Aktivität, Verstopfung, Cholesterin, Blutzuckersenkung. Vitamin E, B6, Mangan, Magnesium, Calcium, Kupfer, Eisen, Kalium, Phosphor, Säuren: Ölsäure 62-86%, Linolsäure 20-30%, Fett 90, Palmitinsäure 4-9%, Stearinsäure 3%, Folsäure. Erwärmt ist er gut gegen Ohrenschmerzen. Nicht empfohlen bei Nieren- und Gallenleiden.

Fette versorgen den Körper mit gesättigten und ungesättigten Fettsäuren, die zur Aufnahme von Vitaminen (A, D, E, K), zur Synthese von Zellmembranen und zur Energiegewinnung beitragen. Öle sind reich an ungesättigten Fettsäuren. Nur Kokosnussöl enthält gesättigte Fettsäuren. Leinsamen-, Kürbis-, Walnuss- und Hanfsamenöl enthalten einfach und mehrfach ungesättigte Omega-3-Fettsäuren. Sonnenblumen-, Mohn-, Erdnuss- und Traubenkernöl enthalten Omega-6-Fettsäuren. Sie sind verantwortlich für die Regeneration des Gehirns, die Produktion von Gewebshormonen, die Regulierung des Blutdrucks, den Blutfluss, die Aktivität des Immunsystems, die Bildung von Zellmembranen, die Leitfähigkeit der Nerven und die Synthese von Botenstoffen. Die Öle helfen bei Hämorrhoiden und bei Verstopfung wird empfohlen, täglich 3 Esslöffel einzunehmen.

Rezepte

Brennnesseln, gebrüht oder einige Minuten in kochendem Wasser eingeweicht. Mit einem oder mehreren Ölen essen, gewürzt mit Weißkäse.
Verschiedene Knödel in Sonnenblumen- oder Erdnussöl braten.
Zubereitung der Lende. Es ist ratsam, das Fleisch einige Minuten im Öl liegen zu lassen, bevor die Lendensteaks gebraten werden. In verquirltem Ei und Samen- oder Nussmehl wälzen.
Mit Tomaten, Gurken, Paprika, grünem oder Sauerkraut garnieren und mit einem oder mehreren der folgenden Öle würzen: weißer oder schwarzer Sesam, Hanf, Leinsamen, Kürbis, Mandeln, Haselnüsse, Walnüsse, Pinienkerne. Gurken-, Tomaten-, Paprikasalat, gewürzt mit Öl oder Ölen, geeignet für Nudeln.
Obstsalat. Aufgeschnittenes Obst: Bananen, Äpfel, Orangen, Mangos, Kiwis, Weintrauben, usw. Mit einem oder mehreren Ölen anmachen.

Im Dunkeln aufbewahren. Vor direktem Sonnenlicht schützen. Speiseöle wie z. B. Walnüsse

Im Dunkeln aufbewahren. Vor direkter Sonneneinstrahlung schützen. Speiseöle wie Walnuss- und Mandelöl sollten kühl gelagert werden, um Verderb zu vermeiden. Wenn Sie das Öl jedoch im Kühlschrank aufbewahren, bleibt es länger frisch. Das Öl kann hart werden, aber wenn man es kurz vor dem Kochen aus dem Kühlschrank nimmt, verschwindet es.

Versiegelt ist es 18 Monate lang haltbar. Geöffnet seit 8 Monaten.

 

https://daivaseskauskaite.lt       dr. Daiva Šeškauskaitė        T.+37069945718

Atsiliepimai

Atsiliepimų dar nėra.

Būkite pirmas aprašęs “Migdolų riešutų aliejus (Prunus dulcis)”

Susiję įrašai

Įrašykite ieškomą raktažodį ir paspauskite "Enter", kad pradėti ieškoti. Paspauskite "ESC", kad uždaryti paiešką.

Grįžti į Viršų